Оголошується прийом на навчання за професіями: "Продавець продовольчих товарів"; "Продавець непродовольчих товарів"; "Касир торговельного залу"; "Овочівник"; "Плодоовочівник"; "Швачка"; "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1, А2, В1", "Бармен", "Офіціант".

Бармен

Бармен

Професія: 5123 Бармен

Кваліфікація: бармен 4-го розряду

Кваліфікаційні вимоги

Повинен знати:

асортимент, рецептури, технологію виготовлення, правила оформлення і відпуску обмеженого асортименту алкогольних, слабоалкогольних, безалкогольних готових до споживання та змішаних напоїв, що складають класичну карту бару, закусок, страв і кондитерських виробів;

температурні режими подавання готових до споживання та змішаних напоїв, закусок, страв;

умови і терміни зберігання кулінарної продукції та покупних товарів, вимоги до якості барної продукції;

основи національного та безпечного харчування;

правила етикету і технологію обслуговування споживачів за барною стійкою та в залі;

правила роботи закладів ресторанного господарства;

правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями;

Основні типи барних карт (класична, винна, дегустаційна, сезонна, чайна, коктейльна, кальянна, сигарна і пр..).

Правила проведення інвентаризації;

правила роздрібної торгівлі тютюновими виробами;

форми розрахунку зі споживачами, в тому числі за кредитними та дисконтними картками;

порядок оформлення рахунків і розрахунку по них із споживачами;

програми і знижки, що діють у певні години і дні у закладах ресторанного господарства, правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, реєстраторів розрахункових операцій (РРО), барного інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;

правила експлуатації відео та аудіотехніки, R-kepper (1С);

іноземну мову міжнародного спілкування в межах розмовного мінімуму;

правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни, основи галузевої економіки і підприємництва, правових знань, конфліктології.

Повинен вміти:

обслуговувати споживачів;

володіти комунікативними здібностями, базовим словесним запасом, пропонувати, демонструвати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові соки та мінеральні води), кондитерські вироби, закуски, страви;

готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;

брати участь у розробці барних карт;

застосовувати різні способи декорування посуду для напоїв;

брати учать у проведенні інвентаризації бару;

складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;

відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;

забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання; оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;

експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру, R-kepper (1С);

контролювати дотримання споживачами культури поведінки;

вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;

підраховувати та здавати гроші.

Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;

дотримуватися норм технологічного процесу;

не допускати браку у роботі;

знати і виконувати вимоги нормативних актів з охорони праці і навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;

використовувати, в разі необхідності, засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);

знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;

володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.

Вимоги до освітнього, освітньо-кваліфікаційного рівнів, кваліфікації осіб:

1 При вступі на навчання
Повна або базова загальна середня освіта.
2 При підвищенні кваліфікації
Професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» і стаж роботи за технологічно суміжними професіями офіціанта або буфетника 4-го розряду – не менше 1 року або 3-го розряду – не менше 2 років.
3 Після закінчення навчання
Повна або базова загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією бармена 4-го розряду; без вимог до стажу роботи.

Сфера професійного використання випускника

Заклади ресторанного господарства.

Специфічні вимоги

1 Вік: прийняття на роботу здійснюється після закінчення строку навчання відповідно до законодавства.

2 Стать: чоловіча, жіноча (обмеження отримання професії по статевій приналежності визначається переліком важких робіт і робіт із шкідливими та небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок, затвердженого наказом МОЗ України №256 від 29.12.1993).

3 Медичні обмеження.

Перелік протипоказань для роботи за професіями, визначеними в Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам (затверджено Наказом Міністерством охорони здоров’я України від 23.07. 2002 № 280).

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника професійно-технічного навчального закладу ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» з професії 5123 «Бармен» розроблена на підставі Державного стандарту професійно-технічної освіти з професії «Бармен» (код 5123) ДСПТО 5123.GН.55.40-2014, який затверджено наказом Міністерства освіти і науки України №1029 від 09.09.2014р. «Про затвердження державного стандарту професійно-технічної освіти з професії «Бармен».

Copyright 2016 ДНЗ ХЦПТО ДСЗ — Бармен.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free