Оголошується прийом на навчання за професіями: "Продавець продовольчих товарів"; " Продавець непродовольчих товарів"; "Касир торговельного залу".

Продавець непродовольчих товарів

Створено: Вівторок, 05 липня 2016

prodavec neprodovolchih tovariv

Професія --- 5220 Продавець непродовольчих товарів

Кваліфікація ----- 3 розряд

1 .Кваліфікаційні вимоги :

асортимент, якісні характеристики товарів певної групи та виробників товарів, зберігання, технічні можливості, ознаки браку; умови експлуатації, гарантійні терміни служби, перелік додаткових послуг, що надаються покупцеві; перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню); правила підготовки товарів до продажу; способи показу і упакування товарів; принципи розміщення, викладки товарів і оформлення прилавкових вітрин; правила розшифрування артикулів, штрихового коду товару; прийоми підбору, примірки, відмірювання, відрізу, комплектування товарів; шкали розмірів і правила їх визначення; правила зберігання порядок використання товарно-касових книг; правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, ЕККА; правила використання та призначення в торгово-технологічному процесі виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів; порядок розрахунку з покупцями; правила поводження з тарою; порядок обміну товарів; правила продажу непродовольчих товарів; правила торговельного обслуговування населення; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Повинна уміти :

обслуговувати покупців, показувати товари, демонструвати їх в дії, консультувати щодо конструктивних особливостей окремих видів товарів, їх призначення, властивостей, якості, правил догляду за ними, цін, стану моди поточного сезону. Здійснювати відмірювання, зважування, підрахунок вартості покупки, зчитувати сканером штрих-кодові позначки товару, відбивати вартість покупки на електронному контрольно-касовому апараті (ЕККА) (або перевіряти реквізити наданого чеку), видавати покупку. Готувати товар до продажу, розпаковувати, розглядати зовнішній вигляд виробу, комплектувати, перевіряти експлуатаційні властивості, підпрасовувати. Готувати робоче місце: перевіряти наявність та справність торгово-технологічного обладнання, інвентарю та інструментів, готувати до роботи ЕККА або контрольно-касову книгу, отримувати і готувати пакувальний матеріал. Розміщувати та викладати товари за групами, видами, сортами з урахуванням товарного сусідства, частоти попиту та зручності роботи. Заповнювати та прикріплювати ярлики ціни. Оформляти вітрини прилавків. Підраховувати гроші (чеки) та здавати їх у встановленому порядку. Звіряти суму реалізації з показниками касового лічильника. Прибирати нереалізовані товари і тару. Готувати товари до інвентаризації.

2 .Загальнопрофесійні вимоги

Повинна :

а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

б) не допускати браку в роботі;

в) знати і виконувати вимоги нормативних актів і прийомів безпечного ведення робіт;

г) додержуватись норм технологічного процесу;

д) використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачуваних негативних явищ ( пожежі, аварії, повені тощо);

є) знати інформаційні технології.

3. Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти

Повна загальна середня освіта. Без вимог до стажу роботи.

4 . Сфера професійного використання випускника

--- торгівля непродовольчими товарами ( за видами).

5 . Специфічні вимоги

--- Вік : після закінчення терміну навчання--- не менше 18 років.

--- Стать : жіноча, чоловіча .

--- Медичні обмеження .

Початок навчання за даною професією буде зазначено в розділі новин.

Copyright 2016 ДНЗ ХЦПТО ДСЗ — Продавець непродовольчих товарів.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free