Оголошується прийом на навчання за професіями: "Продавець продовольчих товарів"; "Продавець непродовольчих товарів"; "Касир торговельного залу"; "Овочівник"; "Плодоовочівник"; "Швачка"; "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1, А2, В1", "Бармен", "Офіціант".

Продавець продовольчих товарів

prodavec prodovolchih tovariv

Професія: 5220 Продавець продовольчих товарів

Кваліфікація: 3 розряд

Термін навчання: 4,5 місяці

Кваліфікаційні вимоги:

Повинен знати:

асортимент товарів, класифікацію, характеристику, сировину, харчову цінність товарів, терміни зберігання даної групи, роздрібні ціни на товари, ознаки доброякісності, види браку, відходів і порядок їх списання, правила розшифрування штрихового коду товару, зчитування даних маркування товарів, порядок розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання. Правила використання та призначення виробничого інвентаря, інструментів, ваговимірювальних приладів, посуду; форми і методи обслуговування покупців, правила продажу продовольчих товарів, правила торговельного обслуговування населення; порядок проведення інвентаризації; основи ціноутворення та оподаткування; сфери застосування інформаційних технологій, основи правового регулювання в торгівлі, правила і норми охорони праці, правила протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Повинен уміти:

приймати товари; перевіряти заповнення тарних одиниць, їх кількість та вагу, підраховувати штучні товари, перевіряти якість за зовнішнім виглядом. Забезпечувати зберігання товарів за кількістю та якістю. Готувати товари до продажу: перевіряти цілісність пакування, розпаковувати із зовнішньої тари, перевіряти наявність маркувальних даних і якість після зберігання; перебирати, протирати, зачищати, нарізати, фасувати товари; забезпечувати наявність відповідно оформлених цінників; розміщувати і викладати товари за групами, видами, сортами з дотриманням правил товарного сусідства. Готувати робоче місце до роботи: встановлювати і перевіряти справність ваговимірювальних приладів, реєстраторів розрахункових операцій, виробничого інвентаря, інструментів: отримувати і готувати пакувальний матеріал. Пропонувати і показувати товари. Консультувати покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення та харчову цінність товарів. Пропонувати взаємозамінні і нові товари а також супутні товари. Нарізати зважувати і упаковувати товари, підраховувати вартість покупки, перевіряти реквізити чека, видавати покупку. Підраховувати гроші, здавати їх у встановленому порядку. Прибирати нереалізовані товари і тару. Готувати товари до інвентаризації. Контролювати своєчасне поповнення робочого запасу товарів і терміни реалізації продуктів (що швидко і надто швидко псуються). Брати участь в оформленні прилавкових вітрил.

Загальнопрофесійні вимоги

Повинен:

а) раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;

б) не допускати браку в роботі;

в) знати і виконувати вимоги нормативних актів і прийомів безпечного ведення робіт;

г) додержуватись норм технологічного процесу;

д) використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачуваних негативних явищ ( пожежі, аварії, повені тощо);

є) знати інформаційні технології.

Вимоги до освітнього рівня осіб, які навчатимуться в системі професійно-технічної освіти

Повна загальна середня освіта. Без вимог до стажу роботи.

Сфера професійного використання випускника

торгівля та громадське харчування. Торгівля продовольчими товарами (за видами).

Специфічні вимоги

Вік: після закінчення терміну навчання--- не менше 18 років.

Стать: жіноча, чоловіча.

Медичні обмеження.

Початок навчання за даною професією буде зазначено в розділі новин.

Copyright 2016 ДНЗ ХЦПТО ДСЗ — Продавець продовольчих товарів.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free