Новини

Курси цільового призначення

На початку травня у ДНЗ «Херсонський центр ПТО ДСЗ» пройшли випуски груп курсів цільового призначення за напрямами підготовки «Виконання весняно – польових робіт у сільському господарстві», «Технічне обслуговування та ремонт сільськогосподарської техніки».

Під час навчання на курсах цільового призначення за направленням Миколаївського обласного центру зайнятості 28 безробітних громадян отримали змогу оперативно засвоїти окремі блоки додаткових професійних знань, вмінь, компетенцій з урахуванням нових напрямів розвитку науки і техніки, оновлених чи нових методів господарювання й управління в умовах ринкових відносин, структурної чи технологічної перебудови виробництва.

Навчання проводилось із використанням платформи ZOOM – сервісу для проведення дистанційного навчання.

Слухачі поповнили свої знання та вміння, в яких виникла термінова потреба. Зміст навчання був насиченим: правові та організаційні основи охорони праці, інструктажі з пожежної безпеки, гігієни праці та виробничої санітарії, використання засобів індивідуального захисту від небезпечних і шкідливих виробничих факторів, надання першої допомоги у разі нещасних випадків тощо. Засвоїли знання щодо системи технічного обслуговування та експлуатації сільськогосподарських машин, щозмінного й періодичного технічного обслуговування сільськогосподарської техніки, способи і техніку внесення добрив та інше.

Курси цільового призначення дають змогу безробітним підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці за короткий термін часу з вивченням сучасних технологічних процесів, нового обладнання, устаткування, засобів механізації, що використовуються в сільському господарстві, правил і вимог їх безпечної експлуатації.