Проходження виробничої практики — невід’ємна частина процесу підготовки фахівців до майбутньої трудової діяльності. Порядок її проходження слухачами ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» має свої особливості під час карантинних заходів. Так, слухачі групи Кух. 3.-1 за професією 5122«Кухар» встигли опанувати професійно-теоретичну частину у навчальному закладі, а професійно-практична підготовка проводиться на робочих місцях у потенційних роботодавців Херсону, Нової Каховки, Олешшя, Голої Пристані, Горностаївки, Каланчака. При чому зазнавали змін укладені угоди з підприємствами на проходження слухачами виробничої практики з врахуванням ситуації, яка склалася. Заздалегідь були розроблені програми виробничої практики слухачів з урахуванням регіонального компоненту, розглянуті і затверджені на засіданні відповідної методичної комісії та погоджені з замовниками підготовки робітничих кадрів.
Згідно графіку перевірок проходження слухачами виробничої практики під керівництвом заступника директора з навчально-виробничої роботи С.С. Мальського майстер виробничого навчання за професією «Кухар» Т.А. Ярцева відвідала майбутніх фахівців на робочих місцях провідних підприємств громадського харчування області. Тетяна Андріївна, поспілкувавшись зі слухачами, пересвідчилася у дотриманні здорових і безпечних умов проведення виробничого навчання та виробничої практики слухачів на підприємствах — базах практики, виконанні робіт, передбачених договорами та програмами виробничої практики.
Висока якість професійної підготовки кадрів – це мета, до якої прагне наш навчальний заклад. Від якості підготовки робітничих кадрів залежить розвиток такої важливої ланки як забезпечення підприємств громадського харчування регіону висококваліфікованими, конкурентоспроможними робітниками.