Новини

ЗНАННЯ ТА ТАЛАНТ – МАГІЯ СМАКУ

12 квітня 2021 року у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» відбувся випуск слухачів групи Кух.3-3 за професією 5122 «Кухар».

Протягом навчання майбутні фахівці навчилися здійснювати операції з підготовки та переробки сировини, приготування їжі, зберігання продуктів, оформлення страв. При цьому виконувати розрахунки потрібної сировини та виходу готової продукції згідно рецептури страв, технології їх приготування. Опанували такі операції, як чищення, нарізка овочів, проціджування, протирання, подрібнювання, замішування тіста, збиття кремів, оздоблення готових виробів, порціювання. Відпрацьовували вміння формувати, начиняти вироби, доводити до готовності холодні закуски, гарячі страви, мучну випічку.

За допомогою найновішого обладнання сучасної кухні-лабораторії слухачі навчилися здійснювати пуск, зупинку, розбирання, чищення, промивання технологічного обладнання, виробничого знаряддя, інструменту, приладів, вивчили їх правила використання; навчилися регулювати температурний режим, проводити бракераж та органолептичний аналіз готових страв. Також оволоділи основами фізіологічного харчування, особистої гігієни і санітарії.

У ході атестації державна кваліфікаційна комісія під головуванням досвідченого роботодавця, керівника еко-садиби «Золотий фазан» О.В. Чех відзначила високій рівень підготовки майбутніх кухарів та оволодіння ними як теоретичними, так і практичними навичками. За результатами державної кваліфікаційної атестації всім слухачам присвоєно кваліфікацію кухар 3-го розряду.

Бажаємо випускникам успішного самостійного життя та стати справжніми фахівцями своєї справи!