Новини

ЯК У ХЕРСОНСЬКОМУ ЦЕНТРІ ПТО ДСЗ ГОТУВАЛИСЯ ДО ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ

Неможливо уявити Великдень без крашанок і писанок, неповторні орнаменти та розмаїття кольорів яких зачаровують око. Яйце – символ життя і чудесного Воскресіння. Крашанкам приписують цілющі властивості. Традиційно на Великдень українські родини збираються за святковим столом і христосуються крашанками.

Саме про це йшла мова під час проведення тематичних заходів для слухачів ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Майбутні фахівці мали можливість переглянути мультимедійну презентацію «Великодні свята в Україні: витоки та сучасність», здійснили віртуальну екскурсію до Музею Писанки м. Коломия.

Майбутні швачки з захопленням втілювали свої пасхальні ідеї під час пошиття Великодньої символіки: кроликів та морквинок.

У кухні-лабораторії панувала особлива атмосфера: проводився майстер-клас з фарбування яєць. Для цього використовувалися тільки натуральні барвники – куркума, сік синьокачанної капусти та цибулиння. При приготуванні Великодніх яєць слухачі поєднували сімейні традиції з професійними вміннями і навичками, адже працюватимуть кухарями.

У кожній родині живуть пасхальні традиції, котрі бережуть, якими дорожать і трепетно передають своїм нащадкам. Дружня родина Херсонського ЦПТО ДСЗ вітає всіх з прийдешнім світлим Христовим Воскресінням! Бажаємо здоров’я, щастя, злагоди та Божої благодаті.