Новини

ЕКЗАМЕН ОВОЧІВНИКІВ: ПРОЙТИ УСПІШНО

08 липня 2021 року відбулася державна кваліфікаційна атестація та випуск  слухачів групи Ов.2-4 за професією 6111 «Овочівник» 2-го розряду ДНЗ «Херсонський центр ПТО ДСЗ». Навчання за направленнями Новотроїцького та Каланчацької районних філій Херсонського обласного центру зайнятості відбувалося на замовлення роботодавців за дуальною формою. При цьому використовувалися бази фермерських господарств «Сільгосппродукт», Генічеського району, смт. Новоолексіївка, «ТАВРІЯ КОМ»,  Каланчацького району, смт. Каланчак.

За словами голови ДКА Івана Івановича Буракова, досвідченого вченого агронома,  якісна підготовка кваліфікованих робітників у Херсонському центрі ПТО ДСЗ, їх рівень знань, умінь та компетенцій відповідають потребам сучасного ринку праці в сфері виробництва овочевої продукції, які не можливі без оволодіння сучасними технологіями вирощування.

Майбутні фахівці продемонстрували впевнені знання з підготовки ґрунту під посадку овочів, вирощування розсади, формування рослин, сортування овочів, з проведення агротехнічних заходів щодо боротьби із шкідниками та хворобами овочевих культур, а також правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Переконані, що питання професійної реалізації випускників овочевої галузі, із урахуванням агрокліматичного потенціалу регіону, вирішене.