Новини

ЕФЕКТИВНІСТЬ ДУАЛЬНОЇ ОСВІТИ ПІДТВЕРДЖУЄТЬСЯ РОБОТОДАВЦЯМИ

✅ Благодатний ґрунт для запровадження дуальної освіти – це галузі, де існує нестача кваліфікованих працівників. Тож зрозуміло, чому найчастіше готувати для себе працівників за дуальною формою навчання замовляють підприємства ресторанного господарства.
🍲 Саме за цією прогресивною формою навчання 29.10.2021 року у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» відбувся випуск за професією «Кухар».
♻️ Дуальна освіта – однозначно ефективна, бо пришвидшується процес адаптації теоретичних знань. А це вкрай необхідно як майбутньому кваліфікованому робітнику, так і роботодавцеві.
👩‍🍳 «Впевнений, що це дає ефект. Як роботодавець зацікавлений у тому, щоб майбутній кухар отримував необхідну кваліфікацію під час навчання і після випуску міг приступити до самостійної роботи в найкоротші терміни. У результаті дуальної освіти випускники будуть лишатися на своїх робочих місцях, у мене в цьому немає сумнівів», – стверджує пан Руслан Кремповський, роботодавець з м. Вознесенськ, Миколаївської області. Саме на базі його підприємства проходила виробниче навчання та виробничу практику слухачка Антоніна Кононенко за направленням Вознесенської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості.
🎯 Система дуальної освіти наближає усі зацікавлені сторони до розуміння щодо кваліфікації, компетенцій, які потребує конкретно цей роботодавець від майбутнього працівника. Під ці потреби складається навчальна програма. А в результаті – шлях слухача до майбутньої професії скорочується.