Благодатний ґрунт для запровадження дуальної освіти – це галузі, де існує нестача кваліфікованих працівників. Тож зрозуміло, чому найчастіше готувати для себе працівників за дуальною формою навчання замовляють підприємства ресторанного господарства.
Саме за цією прогресивною формою навчання 29.10.2021 року у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» відбувся випуск за професією «Кухар».
Дуальна освіта – однозначно ефективна, бо пришвидшується процес адаптації теоретичних знань. А це вкрай необхідно як майбутньому кваліфікованому робітнику, так і роботодавцеві.
«Впевнений, що це дає ефект. Як роботодавець зацікавлений у тому, щоб майбутній кухар отримував необхідну кваліфікацію під час навчання і після випуску міг приступити до самостійної роботи в найкоротші терміни. У результаті дуальної освіти випускники будуть лишатися на своїх робочих місцях, у мене в цьому немає сумнівів», – стверджує пан Руслан Кремповський, роботодавець з м. Вознесенськ, Миколаївської області. Саме на базі його підприємства проходила виробниче навчання та виробничу практику слухачка Антоніна Кононенко за направленням Вознесенської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості.
Система дуальної освіти наближає усі зацікавлені сторони до розуміння щодо кваліфікації, компетенцій, які потребує конкретно цей роботодавець від майбутнього працівника. Під ці потреби складається навчальна програма. А в результаті – шлях слухача до майбутньої професії скорочується.