Херсонський центр ПТО ДСЗ продовжує поповнювати ряди барної індустрії та барної культури регіону. Сьогодні в онлайн форматі відбулася державна кваліфікаційна атестація і випуск слухачів групи Бар. 4-1 за затребуваною професією 5123 «Бармен».
Державна кваліфікаційна атестація відбулася під авторитетним головуванням роботодавця – Альони Олександрівни Калити, фізичної особи-підприємця, керівника кафе-бару «Дніпро». Екзаменаційна комісія розглянула результати навчальних досягнень слухачів за відповідний етап підготовки, результати виконання кваліфікаційних пробних робіт, виробничі характеристики. Під час перевірки знань з професійно-теоретичної підготовки слухачі надавали вичерпні відповіді не тільки на питання білетів, а й на додаткові питання, пов’язані з нестандартними ситуаціями під час виробничого навчання і виробничої практики на провідних підприємствах Півдня України. Наприклад, на питання: «Як шукати баланс між процесом приготування найкращого коктейлю та гостинністю?», слухач Олексій Іващенко відповів, що ці речі в барі взаємозв’язані. «Тут усе ділиться у рівних пропорціях, і представники нашої професії повинні давати все на найвищому рівні. Адже якщо наші гості сповна задоволені, задоволені й ми. Це стимулює нас розвиватися, дізнаватися щось нове і ділитися цим із нашими гостями. Якщо намагаєшся приготувати якомога кращий коктейль і робиш це з усмішкою – це завжди оцінять», – зазначив майбутній фахівець.
Усі процеси, які відбуваються в барній індустрії, тією чи іншою мірою залежать від того, що відбувається у країні і світі. Дуже важливо бути не в ар’єргарді цього руху, а постійно надихатися найкращими зразками, стежити за новинами брендів, барів і барменів, намагатися просувати українську барну культуру. У Херсонському центрі ПТО ДСЗ застосовують найкращий досвід на щоденній основі.
Бажаємо нашим випускникам надалі розвивати освіченість, професіоналізм і витривалість, постійно стежити за новинами ресторанного ринку. І, можливо, в майбутньому стати законодавцями моди в українській барній культурі.