Новини

ЄДНАННЯ НАВКОЛО МОВИ

Сьогодні, 9 листопада 2020 року, з нагоди Дня української писемності та мови колектив і слухачі ДНЗ «Херсонський  центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» разом із тисячами прихильників української мови долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Радіодиктант не має на меті перевірки грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб — акція єднання навколо рідної мови, участь у якій може взяти кожен охочий.

Цьогорічний радіодиктант національної єдності став ювілейним – 20-м за рахунком. Найактивнішими його учасниками традиційно є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі –  у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій.

Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишено нам нашими попередниками. Адже саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ. Тож нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.