Новини

ОНЛАЙН-КУРС ДЛЯ КЕРІВНОГО СКЛАДУ

6 листопада 2020 року закінчився онлайн-курс підвищення кваліфікації за напрямом «Навчання та перевірка знань з питань охорони праці». Протягом тижня двадцять два керівника Херсонського обласного центру зайнятості, Херсонського міського центру та районних філій ХОЦЗ поглиблювали свої знання з питань охорони праці у Державному навчальному закладі «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».

Державна політика в сфері охорони праці базується на принципах пріоритету життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці, адже Конституція України проголошує людину, її життя та здоров’я найвищою соціальною цінністю. Реалізується це положення шляхом нормативного регулювання, що здійснюється за допомогою правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, які у своїй сукупності органічно взаємозв’язані один з одним і створюють систему охорони праці.

Охорона праці та пов’язані з нею відносини регулюються численними національними законодавчо-правовими актами, головними з яких є Кодекс законів про працю України, Закону України «Про охорону праці».

Це далеко не повний перелік питань, які були розглянуті під час навчання, адже попередити – означає захистити.