Без рубрикиНовини

ЗАСІДАННЯ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ

12 листопада у Херсонському ЦПТО відбулося засідання методичної комісії викладачів і майстрів виробничого навчання сфери обслуговування. Основна організаційна форма методичної роботи в навчальному закладі – методичні комісії, які допомагають педагогічним працівникам удосконалювати форми і методи навчання слухачів.

Діяльність методичних комісій безпосередньо впливає на підвищення якості  навчання слухачів, ефективність застосування сучасних форм і методів навчання; професійний ріст і методичну майстерність педагогічних працівників; впровадження досягнень педагогічної науки і передового досвіду в навчально-виробничий процес. Сьогодні актуальним є завдання – формувати  різнобічно розвинену особистість, яка здатна адаптуватися в умовах постійних змін на ринку праці, має не лише знання, а й певні компетенції, що дозволять знайти рішення в будь-яких професійних та життєвих ситуаціях.

У ході засідання розглядалися питання удосконалення матеріалів комплексно-методичного забезпечення професій сфери обслуговування – «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів», «Касир торговельного залу», «Офіціант», «Бармен», «Кухар», «Швачка» стосовно дистанційних форм і методів навчання. Члени методичної комісії ділилися досвідом щодо інструментів спілкування у дистанційному навчанні: Сервіс Zoom (відео зв’язок), програмний комплекс Moodle (для самостійної роботи слухачів), Вайбер, електронне листування, особисті повідомлення, чат.

Ситуація сьогодення вимагає від викладачів та майстрів виробничого навчання  досконаліших форм і методів проведення уроків як теоретичної, так і практичної підготовки у дистанційному режимі. Вимоги до педагогічного працівника підвищуються, а найважливішим засобом підвищення педагогічної майстерності педпрацівників є методична робота.