Без рубрикиНовини

НАВЧАННЯ НА КОРОТКОСТРОКОВИХ КУРСАХ

Протягом березня у Херсонському ЦПТО ДСЗ підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення  1550 осіб. Безробітні громадяни були направлені на навчання Херсонським, Миколаївським та Запорізьким обласними центрами зайнятості.

Курси цільового призначення – один з різновидів підвищення кваліфікації. Вони проводяться у навчальному закладі з метою вивчення сучасних технологічних процесів, нового обладнання, устаткування, виробів, матеріалів, послуг, засобів механізації й автоматизації, що використовуються на виробництві, правил і вимог їх безпечної експлуатації, технічної документації, ефективних методів організації праці, а також з метою прискореного оволодіння навичками виконання окремих видів робіт на сучасному обладнанні. Це зацікавлює слухачів, оскільки вони мають змогу підвищувати свою конкурентоспроможність на ринку праці за короткий термін часу.

Підвищення кваліфікації у Центрі відбувалось за напрямами підготовки: «Експлуатаційні особливості функціонування сучасної дощувальної техніки», «Ремонт та обслуговування сільськогосподарської техніки», «Технологія вирощування овочевих культур у відкритому та закритому ґрунті та особливості органічного овочівництва», «Адаптивні технології в галузі рослинництва», «Технологія вирощування сільськогосподарських культур з використанням сучасної техніки»,  «Безпека праці під час виконання сільськогосподарських робіт», «Організація здорового способу життя для продуктивності праці», «Основні вимоги щодо проведення робіт у сільськогосподарських підприємствах при застосуванні органічних та мінеральних добрив», «Засоби сучасної комунікації шляхом інформаційних технологій», «Школа фермерства 2.0. напрям «Рослинництво» тощо.