Новини

УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

У рамках удосконалення системи дистанційного навчання 06 квітня 2021 року відбулося друге засідання методичної ради ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Серед питань, які розглядалися: звіт голів циклових комісій про роботу викладачів, майстрів виробничого навчання щодо поповнення навчально-методичних матеріалів на платформі дистанційного навчання Moodle – відкритої системи управління навчанням для здобувачів освіти.

Слід зазначити, що у Херсонському ЦПТО ДСЗ при вивченні багатьох предметів слухачі мають можливість використовувати програму Moodle щодо загально-професійної та професійно-теоретичної підготовки, а також виробничого навчання. Вона орієнтована насамперед на організацію взаємодії між викладачем, майстром виробничого навчання та слухачем, використовується для дистанційних курсів, а також підтримки очного навчання.

Педагогічні працівники Центру продемонстрували використання інструментів для розробки авторських дистанційних курсів; розміщення навчальних матеріалів (текстів лекцій, завдань до лабораторно-практичних та самостійних робіт); додаткових матеріалів  (книг, довідників, посібників, методичних вказівок, відео, аудіо матеріалів і презентацій) у різних форматах та через додаткові плагіни; додавання різноманітних елементів курсу; проведення швидкої модифікації навчальних матеріалів; автоматичне формування тестів, використання різних типів тестів та звітів щодо їх проходження; автоматизації процесу перевірки знань, звітів щодо проходження слухачами курсу.

Методична рада відбулася у форматі  активного діалогу. Підводячи підсумки засідання, було вирішено, що потрібно і надалі продовжувати роботу педагогічного колективу над  вдосконаленням системи дистанційного навчання для створення персоналізованого навчального середовища.