Новини

ВИПУСК МАЙБУТНІХ ПЛОДООВОЧІВНИКІВ

08 квітня у ДНЗ «Херсонський центр ПТО ДСЗ» відбувся випуск групи слухачів за професією 6111 «Плодоовочівник» 1-го розряду, що навчалася за направленням Підволочиської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості. Навчання проходило за дистанційною формою навчання з використанням платформи для online навчання Zооm.

Дана професія належить до  типу «Людина-природа», тому завдання плодоовочівника – вирощувати високі й сталі врожаї якісних плодів на основі впровадження досягнень науки і передового досвіду з метою забезпечення потреб населення в цінних, екологічно-чистих продуктах харчування. Плодоовочівник займається вивченням біологічних особливостей плодових рослин, як складових частин екологічної системи, закономірностей їх росту і розвитку залежно від екологічних факторів.

Протягом періоду навчання у Центрі слухачі отримали знання з основ агротехніки і технологій вирощування плодоовочевих культур, навчились визначати терміни та оволоділи технікою виконання робіт з вирощування плодово-ягідних культур у відкритому та закритому ґрунті, навчились різним способам обрізування плодових культур та формування крон. Слухачі вивчили правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту, навчились раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце.

Всі набуті під час навчання знання, майбутні плодоовочівники продемонстрували під час державної кваліфікаційної атестації.

Традиційно головою кваліфікаційної комісії був вчений агроном, досвідчений фахівець АТФ «Таврія» Іван Іванович Бураков, котрий відмітив якісну підготовку майбутніх фахівців. Рішенням Державної кваліфікаційної комісії випускникам був присвоєний освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з професії «Плодоовочівник» 1 розряду та видано свідоцтво Державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації.