Новини

ЧОРНОБИЛЬСЬКА ТРАГЕДІЯ – БІЛЬ УКРАЇНИ

26 квітня – одна з найтрагічніших сторінок в історії нашого народу. Чорний день в історії України. Це день, коли Чорнобиль став відомий усьому людству.

26 квітня 1986 року − день, який став тією гранню, яка розділяє наше життя до і після…

Чорнобиль… Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль.

Саме під таким лейтмотивом пройшла година спілкування у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» 26 квітня 2021 року. Слухачі, викладачі і майстри виробничого навчання змогли перегорнути сторінки цієї страшної трагедії в історії України, переглянувши фільм «Чорнобильська трагедія – біль України», вшанували пам’ять загиблих під час навчальних занять хвилиною мовчання, а слухачі групи Кух.3-4 разом із майстром виробничого навчання Тетяною Ярцевою поклали квіти до пам’ятника жертвам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Під час заходу, присвяченому 35-м роковинами Чорнобильської катастрофи, було наголошено на потенційній небезпеці радіації для усього живого, розширено знання слухачів про цю трагедію, показано, що чужої біди немає.

Час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля, про яку з болем і сльозами згадуємо сьогодні. Але усіх об’єднує бажання, щоб більше ніколи й ніде у світі не повторилося подібне лихо.