Новини

НА ВИМОГУ СЬОГОДЕННЯ

🔷 Сьогодні роботодавці потребують формування та розвитку продуктивних якостей майбутніх працівників. Це можливо за умов професійної мобільності майбутніх кваліфікованих робітників, швидкої адаптації до вимог ринку праці, опанування ними новітніх виробничих технологій тощо. Цьому сприяє дуальна форма навчання у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості».
ℹ У квітні професійне навчання за дуальною формою здійснювалося у 8 навчальних групах за професіями 🧵 7436 «Швачка», 👨‍🔧 8331 «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», 5123 «Бармен», 6111 «Плодоовочівник», 👨‍🌾 6111 «Овочівник», 5123 «Офіціант» та 👨‍🍳 5122 «Кухар». Навчання проходили 48 слухачів. При цьому використовувалася вся палітра засобів змішаного навчання: офлайн і онлайн. Наприклад, група слухачів за професією 6111 «Плодоовочівник», направлених на онлайн навчання згідно договору з Тернопільським обласним центром зайнятості.
❗ Особлива увага в Центрі приділялася розробленню і реалізації інноваційних підходів здобуття освіти. Так, уперше дуальна форма запроваджена на курсах підвищення кваліфікації з використанням технологій дистанційного навчання. Наприклад, у рамках освітнього проєкту з основ сільського господарства для дорослих «Школа фермерства 2.0» майбутні фермери навчалися за напрямом «Рослинництво» у роботодавців ФГ «ЗІЯРЄШАТ», смт. Асканія Нова та ФГ «Оазіс Півдня», смт. Чаплинка.
🔰 Адаптуватися здобувачу освіти до свого робочого місця, що відповідає його освітній кваліфікації, допомагають базові підприємства. Серед них – давні соціальні партнери Херсонського центру. За професією 7436 «Швачка» – ТОВ «Швейна компанія ВІД» м. Херсон, ТОВ «Швейна фабрика «Skanditex» м. Каховка, приватна фірма «ВЭЛЛ» м. Херсон. За професією 8331 «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва» категорії А1- СТОВ «Князі», Великолепетиський район, с. Князе-Григорівка. За професією 5123 «Офіціант» – ФОП Керекелиця С.А., ФОП Керекелиця В.В., м. Скадовськ і багато інших, з якими Центр пов’язує плідна співпраця.
🆗 Основною частиною діяльності колективу Центру є постійна і системна робота над покращенням якості професійної підготовки дорослого населення за дуальною формою навчання з урахуванням потреб роботодавців.