Урок виробничого навчання напередодні практики у групі Кух.3-4 ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» видався, як завжди, змістовним і насиченим. Тема програми: «Приготування прісного тіста та виробів з нього», тема уроку: «Приготування прісного тіста та формування виробів з нього: вареники з різними начинками, домашня локшина».
У процесі заняття слухачі на новітньому обладнанні сформували знання з технології приготування прісного тіста, ознайомилися з різновидами формування вареників; навчилися підбирати сировину та застосовувати правильні прийоми при приготуванні вареників із різними начинками; освоїли прийоми подачі страв.
А також розвинули естетичний смак, вміння та навички самовдосконалення в обраній професії; повагу до праці, обраної професії, сумлінності, ініціативи; відповідальності за раціональне використання сировини, бережливе ставлення до витрачання електроенергії, води.
Неповторний смак виробів залежить від професійних навиків, знань, вмінь створювати кулінарні шедеври. Це естетичне мистецтво та поклик душі вимагає від кухаря грунтовних знань, постійного вдосконалення, пошуку нового.
Кожна вправа, кожний урок виробничого навчання у Херсонському центрі ПТО ДСЗ – це крок слухачів до вивчення своєї професії, а значить, крок до успіху.