Сьогодні, 04 червня, у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» відбулося кулінарне реаліті-шоу у групі слухачів Кух.3.-4 за мотивами відомої програми «Майстер-шеф».
У приготуванні страв французької та італійської кухонь змагалися дві команди майбутніх фахівців – «Глюкоза» та «Кухарський інтелект». Учасники мали можливість показати свою майстерність і навички володіння інноваційними кулінарними техніками на сучасному обладнані. У програмі, крім основної практичної частини, були теоретичні розминки, відео конкурс «Вгадай страву», загадки для журі та ще багато цікавого.
Із мотивуючими словами до конкурсантів звернулися директорка Херсонського Центру ПТО ДСЗ Світлана Ткачук, яка наголосила на тому, що у Центрі створені всі необхідні умови для якісного професійного навчання. Команда професіоналів навчає на модерновому сучасному обладнанні, практичні навички слухачі закріплюють на базах роботодавців, але важливу роль для становлення фахівця- майстра своєї справи, відіграє бажання постійно вдосконалюватися і любов до обраної професії.
Команди готували для почесних гостей: заступниці директора Херсонського обласного центру зайнятості Людмили Барабаш, начальниці відділу професійного навчання Марії Шевчук; вимогливих суддів: керуючої еко-садибою «Золотий фазан» Олени Чех, досвідченого кухаря Юлії Лоскот.
Приготовлені страви припали по смаку суддям. Саме журі випробовували й перевіряли учасників шоу не тільки на майстерність, але й на кмітливість, витримку, стресостійкість, дисциплінованість, уміння працювати в команді тощо. Ці риси, необхідні в професії кухаря, судді визначали у процесі виконання учасниками спеціальних завдань.
Учасникам потрібно було створити таке меню, щоб завоювати голос суддів. Усі страви обох команд вразили експертів. Саме тому за підрахунком голосів перемогла дружба. По завершенню конкурсу учасники отримали призи від соціального партнеру – еко-садиби «Золотий фазан» та солодкий стіл від навчального закладу – організатора заходу.
Конкурс пройшов у дружній атмосфері та залишив багато позитивних емоцій. Учасники отримати цінні настанови від майстрів кулінарної справи, здобули чималий досвід, який стане першою сходинкою на шляху до професійної майстерності.