Новини

ПРОФЕСІЯ, ЯКА ДАЄ ЛЮДЯМ ТЕПЛО

У сучасних умовах розвитку в Україні ринкових відносин, ринку праці, нових форм власності, безробіття і конкуренції, своєчасний і обґрунтований вибір молоддю професії, навчального закладу, набуває дедалі більшого економічного і соціального значення.

А враховуючи наближення опалювального сезону, роботодавці області планують укомплектувати штат кваліфікованими працівниками, а безробітні – отримати гарантоване робоче місце. Тому, за направленням Генічеської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості розпочала навчання група слухачів за актуальним напрямом «Дотримання безпечного ведення робіт при експлуатації та обслуговуванні котлів, що працюють на твердому паливі.»

Сьогодні в ДНЗ «Херсонський ЦПТО» завершилось навчання перша група слухачів-кочегарів опалювального сезону  2021-2022 року.

Професія «Машиніст (кочегар) котельні» буде користуватися попитом завжди. Адже як би ми не жили – тепло в наших оселях, лікарнях, школах та садках повинно бути завжди.

Навчання відбувається у стислі терміни та зручному дистанційному режимі. Слухачі опановують правила охорони праці під час експлуатації обладнання , основи техніки безпеки на робочому місці, порядок експлуатації та обслуговування котлів, запобігання аварійності та ліквідація несправностей, а також правила й норми безпеки і виробничої санітарії, протипожежного захисту тощо.

Всі здобувачі освіти які успішно склали іспит отримують свідоцтва державного зразка.