Новини

ВИПУСК СЛУХАЧІВ ЗА ПРОФЕСІЄЮ «ОЗЕЛЕНЮВАЧ»

🌱 Символічно, що Міжнародний день освіти у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» ознаменувався випуском слухачів за професією 6113 «Озеленювач». Саме вони роблять міста, територіальні громади красивішими, заквітчаними, зеленішими. Від їхніх умінь та працьовитих рук залежить чи будуть клумби, газони, кущі та дерева доглянутими. Ці люди створюють красивий інтер’єр вулиці, бульвару, присадибної території, парку.
🔷 24 січня 2022 року відбулася Державна кваліфікаційна атестація групи за професією «Озеленювач» під головуванням кандидата біологічних наук Ольги Грабовецької. Також були присутні заступниця директора Херсонського обласного центру зайнятості Людмила Барабаш, начальниця відділу професійного навчання Марія Шевчук, в.о. директора Великолепетиської районної філії Світлана Бойко, начальниця відділу інформаційної роботи ХОЦЗ Світлана Сушкова. Здобувачі освіти продемонстрували вміння самостійно виконувати всі роботи, передбачені кваліфікаційною характеристикою, технологічними умовами і нормами, встановленими в галузі.
🔶 За результатами атестації 10 слухачів за направленнями Чаплинської, Великолепетиської, Високопільської, Генічеської районних філій Херсонського обласного центру зайнятості отримали кваліфікацію озеленювач 2 розряду. Слухачі з Великолепетиської селищної ради навчалися на замовлення роботодавця.
🔰 Упевнені, що завдяки отриманим у Центрі знанням, майбутні фахівці зможуть знайти гідну роботу та самореалізуватися, адже попит на спеціалістів у сфері озеленення зростає у зв’язку із пожвавленням у галузі зеленого будівництва та садово-паркового господарства громад.