Новини

АКТУАЛЬНО: МАПА ТРАЄКТОРІЙ ОСВІТИ. НАЦІОНАЛЬНА РАМКА КВАЛІФІКАЦІЙ

👉 Тема розвитку Національної системи кваліфікацій – актуальна та насущна. Адже її впровадження на сучасному етапі розвитку суспільства розглядається як основний інструмент узгодження потреб роботодавців щодо кваліфікації робітників та ринку освітніх послуг.
🤝 Сьогодні за ініціативи Державного центру зайнятості Херсонський центр ПТО ДСЗ долучився до онлайн-презентації «Мапа траєкторій освіти. Національна рамка кваліфікацій» Національного агентства кваліфікацій.
👆 Серед розглянутих питань були: траєкторія освітніх кваліфікацій за результатами навчання, сформульованими у відповідності до дескрипторів Національної рамки; на міжнародному рівні порівняння та визнання кваліфікацій через співставлення за рівнями та дескрипторами Національної рамки кваліфікацій із Європейською рамкою кваліфікацій для навчання впродовж життя.
👉 У зв’язку з цим, налагодження взаємодії сфери освіти, роботодавців й інших зацікавлених сторін виявляється важливою умовою формування конкурентоспроможного освітнього середовища, здатного не лише забезпечити потреби національної економіки у кваліфікованій робочій силі, але й забезпечити розвиток національного ринку трудових ресурсів.
👍 Дякуємо організаторам за змістовну та своєчасну інформацію.