Новини

ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ ПІД ЧАС СЕМІНАРУ-ПРАКТИКУМУ

📌 Згідно плану методичної роботи ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» викладачі та майстри виробничого навчання беруть участь у проведенні заходів Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Херсонській області.
🗓 26 січня 2022 року майстер виробничого навчання за професією «Озеленювач» Людмила Собко взяла участь у семінарі-практикумі «Шляхи підвищення ефективності сучасного уроку теоретичного та виробничого навчання». У своїй доповіді на тему «Впровадження сучасних технологій на уроках теоретичного та виробничого навчання» Людмила Василівна зазначила, що у сучасних умовах завдання викладачів та майстрів виробничого навчання – зробити навчальний матеріал максимально доступним, цікавим, наочним і таким, що стимулюватиме до розширення знань.
💻 Наприклад, на уроках виробничого навчання групи слухачів за професією «Озеленювач» під час вивчення теми «Створення зеленої стіни різними способами» використовується проєктна технологія, основний тезис якої: «Все, що я пізнаю, я знаю, для чого це мені потрібно, де і як я зможу застосувати ці знання». У результаті роботи над проєктом слухач реалізує конкретний продукт, якому він сам надає цінність.
🎯 Отже, проведення подібних заходів сприяє ефективному використанню інтерактивних технологій, методів і форм навчання, які є оптимальними для вирішення суспільних завдань з формування майбутнього компетентного робітника з критичним та креативним мисленням.