Новини

ВИРОБНИЧЕ НАВЧАННЯ В ЛАБОРАТОРІЇ КУХАРІВ

Свято своїми  руками – особливе. А передріздвяний настрій завжди особливий – нові емоції, сподівання, щедрість душі…Сьогодні виробниче навчання у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» для майбутніх кухарів за темою «Приготування страв з круп, макаронних виробів і бобових» пройшло піднесено, як і годиться напередодні свят!

За давньою українською традицією цей день асоціюється із такою смачною стравою як кутя – пшенична або ячмінна каша, змішана з родзинками, маком, медом і горіхами. Вона красується на столі серед ще 11 страв. Адже всі знають про те, що до Святої Вечері кутя – перша страва, яку їдять. Також на столі обов’язково має стояти узвар. Окремо варто зупинитися на оформленні столу. У старовину стіл вистилали соломою, а долівки дому сіном. Традиційно на стіл також насипають трохи зерна і покривають скатертиною, під яку по кутках столу кладуть зубчики часнику – він оберігає родину від хвороб і злих сил. У Святвечір до хати приносять дідух – житній, пшеничний або вівсяний сніп. Він символізує урожай, добробут, дух предків і є оберегом роду.

Тож бажаємо це традиційно світле свято зустріти у радісній, доброзичливій, теплій атмосфері. Успіхів, нових звершень та здійснення найзаповітніших мрій! Затишного Різдва!!