Новини

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КУХАРЯ І КУЛІНАРА 2021

👩‍🍳🧑‍🍳 Вже стало доброю традицією у ДНЗ «Херсонський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» відзначати Міжнародний день кухаря і кулінара. Адже щоб стати фахівцем, необхідно мати профільну освіту. Звичайно, приготувати що-небудь їстівне може кожен, але майбутні кухарі вчаться працювати з продуктами професійно. Вони не просто дотримуються вимог рецепта, в потрібній пропорції змішуючи інгредієнти й доводячи продукти до готовності. Вони творять! З під їхнього ножа виходять дефлопе та крутони, мітболи та фуа-гра, желе та пудинги. А для цього у Херсонському центрі ПТО ДСЗ є все необхідне.
🍳 Наприклад, гастрономічна лабораторія, оснащена найсучаснішим професійним обладнанням: термоміксом, професійним куттером, конвекційною піччю, кухонними машинами, ростійною шафою, апаратом низькотемпературного приготування, вакуумним пакувальником, планетарним міксером тощо. Практичне використання сучасного обладнання у навчанні кухарів можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCNrDIZ7FGse2IuFVghL_G5g .
🆒 Треба зазначити, що під керівництвом кваліфікованих педагогічних працівників 37 слухачів пройшли професійне навчання у нашому Центрі.
👨‍🍳 А ще можна набути актуальних компетенцій на нових напрямах курсів цільового призначення «Сучасні підходи до системи безпечного харчування у закладах освіти» та «Використання сучасного кухонного обладнання».
💯 Наскільки затребуваними є кухарі? Смачно поїсти любить кожен, значить, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. Сьогодні майстри та майстрині сковорідок і каструль затребувані на ринку праці, як ніхто інший.
💐 У Міжнародний день кухаря та кулінара бажаємо, щоб праця відповідала взаємною любов’ю та дарувала визнання, досягати висот на кулінарному терені, добробуту, натхнення і творчості.
👍 А професію можна здобути у нашому Херсонському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ без вступних іспитів та перерв на канікули, та ще й за стислі терміни отримати свідоцтво державного зразка.